God Jul och tack för ett fantastiskt år

Vi på Montania vill önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År och vi tackar alla kunder, partners och leverantörer för ett väldigt bra år tillsammans. Vi kan se tillbaka på år 2016 med stolthet och glädje och en stor mängd genomförda kundprojekt varav några kan ni läsa om nedan.

Jag vill personligen också tacka all vår fantastiska personal som möjliggjort detta under året och som utvecklar bra system med gränssnitt och kvalitet i fokus och som tar hand om våra kunder både före och efter köp med kunnigt, engagerat och personligt bemötande.

Vi har under jul- och mellandagarna öppet som vanligt alla helgfria vardagar med undantag av trettondagsafton då vi stänger kl 11:30.

Väl mött och vi ses igen under nästa år då vi berättar mer om alla spännande system och lösningar vi gjort.

Lasse Delin, VD

 

Något av allt vi gjort under 2016:

  • Vi lanserade vårt helt nya Agera Affärsstöd e, ett komplett och modernt affärssystem i FileMaker  med tillhörande e-handelsplattform. Vi har redan gjort flera nya installationer bl.a åt ConEra som under början av nästa år kommer att ha ca 15 kundunika shopar.
  • Inventeringsfunktion via iPad och samleverans via iPad åt Trigono
  • Webbaserad schemaläggning av personal åt Amadeuskliniken
  • Flera nya kunder på vårt webbaserade bokningssystem
  • Framtagning av vår beställningsportal ”Web to Print Designer” som är ett mångsidigt webbsystem för att skapa tryckfärdiga PDF-dokument med korrekturvisning direkt på webben.
  • Flera nya kunder på vårt affärssystem för kurs- och utbildningsföretag.
  • Vi hälsar Linnéstudenterna välkomna som kund av vårt studentkårssystem Agera Medlem

Vi söker Junior Systemkonsult

Just nu är det full fart med nya kundprojekt och beläggningen för alla våra FileMaker-konsulter är hög. Vi behöver därför bli fler och söker en juniorkonsult inom systemutveckling FileMaker.

Projekten du arbetar med kommer till stor del att bygga på databasen FileMaker varför kunskaper inom detta är meriterande. Saknar du denna specifika kunskap men har annan relevant erfarenhet eller utbildning inom systemutveckling och databaser får du internutbildning.

Nilsson & Mossberger (ENoEM Rekrytering AB) har hand om rekryteringen, läs mer om jobbet Junior Systemkonsult och välkommen med din ansökan!

Ny webbsajt till Justrivista

Till vår gamla kund Just Rivista har vi släppt en ny hemsida.

Just Rivista jobbar med content marketing och har i  25 år hjälpt sina uppdragsgivare att nå fram med sina budskap, genom att producera relevant och intressant innehåll.

Läs mer om Just Rivista på deras sajt.

 

Ny webbtidning till Svenska Mässan

Under vintern släppte vi tillsammans med vår samarbetspartner Just Rivista en webbtidning till Svenska Mässan.

Just Rivista är experter på innehåll – s.k content marketing – och kan hjälpa våra kunder med t ex tidningar för både webb och print. Prata med din kontakt hos Montania för mer info.

Vi har fått tre nya kollegor!

Under vintern har vi anställt tre nya konsulter på Montania.

Vi välkomnar Robin och Samuel som nya webbkonsulter och Pernilla som ny FileMakerkonsult.

Telefonväxel stängd e.m den 24/2

Tisdagen den 24/2 byter vi telefonväxel och har därför stängt vår växel från kl 12.00.

Våra mobilnummer ska fungera under bytet och telefonväxeln ska vara igång onsdag morgon. Vissa problem kan säkert uppstå och vi hoppas ni har överseende med det.

Mail kommer att läsas och besvaras på vanligt sätt under bytet.

Jultider hos Montania

Vi på Montania vill tacka för det gångna året och önska er alla en fröjdefull jul.

Under julhelgerna har vi öppet alla arbetsdagar måndag-fredag kl 09:00-16:00  (trettondagsafton 9-12).

God Jul och Gott Nytt år!

 

christmas-559712_1280

Montanias produkter och OS X 10.10 Yosemite

Apple har släppt Mac OS X 10.10 Yosemite och vi är nu klara med våra tester av Agera-systemen och StepOne på det nya operativsystemet.

  • Agera Affärsstöd, Agera Annonsbokning och Agera Skylt fungerar med Yosemite under förutsättning att man använder FileMaker 13 eller 12. Det finns dock inget officiellt stöd för version 12 från FileMaker.
  • Varken FileMaker Server 13, FileMaker Server 12 eller tidigare fungerar i nuläget med OS X 10.10. Uppdatering av FileMaker Server 13 väntas, men äldre versioner kommer inte att uppdateras.
  • StepOne 5-serien fungerar med Yosemite.

Är du osäker på vad som gäller för ditt system så kontakta oss.