Meny

Annonssajt köp & sälj

Annonssajt i PHP och MySQL för dagstidningarna  HD, Sydsvenskan (Mindpark)

Kundens bakgrundsbehov

Kunden efterfrågade en innovativ annonssajt som var driftsäker. De ville ha en lösning i PHP och MySQL som de lätt kunde integrera med andra lösningar, så som bloggar och andra sociala sajter. Visionen med den nya sajten är att bli det naturliga valet vid gratisannonsering.

Montanias lösning

Montania stod för tekniken i annonssajten Rubbt.se. Annonssajten byggdes på så sätt att det skulle vara mycket enkelt för annonsören att navigera på sidan samt lätt att förstå. På första sidan visas olika etiketter där vanligt förekommande etiketter visas mer framträdande och väljer du en viss etikett får du hjälp med relaterade etiketter. Sajten är även byggd på så vis att man enkelt kan koppla samman annonser med bloggar och andra sociala medier. Du kan t ex enkelt välja att dela med dig en annons på Facebook.

iPhone

Inför lanseringen av iPhone fick även Montania i uppdrag att utveckla en iPhone-anpassad version. Lösningen utnyttjar bland annat iPhones lägessensorer för att anpassa annonsvisningen beroende på om man håller telefonen horisontellt eller vertikalt.

Teknik

Helt i LAMP miljö, Linux – Apache2 – MysqlPHP

Copyright © Montania System AB · Använder WordPress.